boot, bootmast, mast

Wanneer je een gloednieuwe boot hebt gekocht, is het van belang dat deze goed verzekerd wordt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de boot binnen enkele weken of maanden al aan vervanging toe is. Om er voor te zorgen dat de boot op een goede manier verzekerd is, zijn er een aantal aspecten waar je op dient te letten. In dit blogartikel zullen we je dan ook informeren over deze aspecten.

Beslis wat je belangrijk vind in de verzekering

Het is erg belangrijk om goed in te schatten wat je nodig hebt in de verzekering. Zo kun je de boot verzekeren tegen schade en/of diefstal. De keuze hieruit kan voor iedere boot eigenaar verschillend zijn. Daarnaast werken verschillende bootverzekeringen ook met verschillende looptijden. Zo kunt u een verzekering afsluiten die jaren aan een stuk doorloopt, of die maandelijks opzegbaar is. Wanneer u de boot voor een korte periode gaat gebruiken, is het verstandig om een maandelijks opzegbare verzekering af te sluiten.

Bootverzekering vergelijken bij een onafhankelijke vergelijker

Nadat je precies op een rijtje hebt gezet wat je zou willen van de bootverzekering, ga je de verschillende verzekeraars vergelijken. Een bootverzekering vergelijken kun je doen via Zeker.com. Zeker.com is een onafhankelijke vergelijkingssite waar je alle verzekeringen kunt vergelijken. Je zult precies in moeten vullen wat je verwacht van de verzekering en er komen verschillende partijen met verschillende prijzen uit. Doordat je van te voren precies hebt bedacht wat je wilt, kun je gemakkelijk de goedkoopste verzekeraar kiezen. Deze verzekerd precies wat je wilt en nog tegen de laagste prijs ook. Let er nogmaals goed op dat je de juiste looptijd kiest voor je verzekering. Dit kan namelijk in de toekomst erg vervelend zijn. Als je bijvoorbeeld de boot moet verkopen, wil je immers niet nog enkele jaren aan een verzekering vastzitten.

Wat zijn nog andere aspecten waar je op moet letten?

Bij een bootverzekering komen daarnaast ook nog andere punten kijken. Zo is het per verzekering verschillend welk deel van de boot verzekerd is. Het is bijvoorbeeld zo gesteld in enkele verzekering dat er een goed onderhoud aan de boot gedaan moet worden. Dit deugdelijke onderhoud zit bijvoorbeeld in de elektrische installatie, de gas installatie, de motor en brandstof voorziening of de preventie aan boord. In de meeste voorwaarden staat dan ook vermeld dat dit onderhoud verplicht is. Zo kun je bijvoorbeeld wel aansprakelijk gesteld worden bij diefstal als de boot nooit voorzien is van een goede afsluiting. Het is dan verstandig om er zelf voor te zorgen dat de boot een goed onderhoud krijgt. Dit zal veel kosten besparen mocht er een ongeluk of schadeprobleem zich voor doen. Tot slot dien je ook te kijken naar eventuele pechhulp. Net als bij auto’s kan het zomaar voorkomen dat je boot midden op het meer of in de zee stil komt te liggen. Dit kan komen door een falende motor of een ondiep stuk. In dit geval dient de boot uit het water gehaald te worden!