Heb je een nieuwe jacht op het oog, maar heb je het geld van je huidige jacht nodig om de nieuwe te kunnen betalen? Dan is het natuurlijk belangrijk om je huidige jacht zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Jachtmakelaardij Kappers geeft in dit artikel een aantal tips.

Zorg voor een goede promotie van de jacht

De verkoop van de jacht begint altijd met de juiste promotie. Als de jacht nergens onder de aandacht gebracht wordt is het ook niet bekend dat de jacht in de verkoop is. De promotie hiervan kan via verschillende kanalen verlopen. Hierbij kun je denken aan online kanalen als yachtfocus of de website van de jachtmakelaar die je promotie verzorgt. Daarbij is het ook verstandig om te denken aan de offline promotie. Breng het in je eigen ter sprake, wellicht kennen die wel iemand die op zoek zijn naar een boot of jacht. Daarnaast zal ook de jachtmakelaar zijn eigen netwerk met jachtliefhebber op de hoogte brengen van jouw jacht.

Presentatie van de jacht

De presentatie van de jacht begint ook al direct bij het opstarten van de promotie. De foto’s die gemaakt worden moeten de potentiële kopers dan ook direct uitnodigen om een bezichtiging in te plannen. Dit begint met foto’s maken van de goed verzorgde jacht. Schroom dan ook niet om wat geld te investeren om voor het maken van goede professionele foto’s. Een betere promotie zorgt voor meerdere bezichtigingen en dus een grotere kans om de jacht snel te verkopen.

Verzorgen van de bezichtiging

Voor de bezichtiging is het vaak ook verstandig dit uit te besteden aan de jachtmakelaar. Hoewel deze er ook baat bij heeft de jacht te verkopen, zal deze ook de potentiële koper helpen te zoeken naar hun ideale match. De jachtmakelaar maakt het uiteindelijk niet uit aan wie hij de jacht verkoopt, zolang deze maar verkocht wordt. Daarbij heeft de jachtmakelaar ook al langer ervaring met het verkopen van een jacht en kan de potentiële koper net het laatste