Een uitje verzinnen kan soms best lastig zijn. Het is leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken. Maar iets dat altijd leuk blijft is varen door de Amsterdamse grachten, of je het met familie, vrienden, collega’s of als romantisch uitstapje wilt doen. Tegenwoordig kun je zelfs zelf achter het roer staan! Dat maakt het voor veel mensen nog even iets vermakelijker. Waar huur je zo’n boot die je zelf kunt bevaren?

Ecoboats Amsterdam

Bij Ecoboats kun je een sloep huren in Amsterdam waar je zelf op kunt varen. Deze sloepen varen op groene stroom. Dat is wel zo milieuvriendelijk! In de bootjes passen twaalf mensen, dus je kunt er met een tamelijk groot groepje op uit. Dit aantal is inclusief de kapitein. Ecoboats geeft verder een vaarroute mee. Je kunt je route helemaal zelf bepalen. Het is wel zo handig als je iemand mee hebt (de kapitein waarschijnlijk) die een beetje kan kaartlezen. Het is immers misschien niet zo vermakelijk als je verdwaalt. Wil je ergens anders heen? Kijk ook eens bij Bootje huren Vinkenveen

De kapitein

Bootverhuurders die klanten zelf laten varen vertrouwen hun vaartuigen toe aan mensen. Het is dus wel zo aardig om er ook netjes mee om te gaan. Dit houdt in dat er van de schipper wordt gevraagd om nuchter te blijven en zich aan de vaarregels te houden. Tevens  dient de kapitein achttien jaar of ouder te zijn.

Leuke bijkomstigheden

Tijdens het varen kun je genieten van wat er allemaal te zien is op te grachten. Ook een hapje en drankje zijn natuurlijk leuk om mee te hebben. Je kunt zelf iets voorbereiden, maar ook de bootverhuurder vragen of er cateringmogelijkheden zijn. Veel verhuurders kunnen catering verzorgen. Verder kunnen ze meestal speurtochten meegeven, wat leuk is voor kinderen… of iets oudere kinderen.

 

Als faalt om voor te bereiden, dan bereid je je voor om te falen. Dit klinkt een beetje dramatisch in dit geval. De mogelijkheid tot reserveren is er, dus waarom zou je jezelf niet verzekeren van een bootje? Reserveren doe je op de site van sloepverhuur Amsterdam.