Zelf je boot schoonmaken is iets waar je als eigenaar eigenlijk niet omheen kunt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor kiest om je boot eens goed schoon te gaan maken. Zo kan het zijn dat het vaarseizoen weer is begonnen, je ervoor kiest om je boot te verkopen of simpelweg omdat je boot eraan toe is. Je boot schoonmaken is iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen.

Het onderhouden van je boot

Zoals hierboven al vermeld, is je bood onderhouden iets waar je als eigenaar niet omheen kunt. Je kunt ervoor kiezen om dit klusje uit te besteden maar het is ook gemakkelijk zelf te doen. Er zijn genoeg zaken waar je alle advies kunt krijgen die je nodig hebt als het aankomt op het schoonmaken van je boot. Want ook bij het schoonmaken van je boot is het zo dat je er de juiste producten voor moet gebruiken want zo kan je het werk al halveren. Ook op internet is er genoeg informatie te vinden als het aankomt op het schoonmaken van je boot. Sommige tips zullen echt werken maar vaak zijn professionele onderhoudsproducten toch het beste.

Je boot schoonmaken in het water

Het schoonmaken van je boot op het water is een van de meest voorkomende plekken. Dit is zo omdat je boot vaak niet meer dan eens per jaar de kant op gaat. Daarom komt je boot schoonmaken in het water het meeste voor. Mede daarom is het erg belangrijk om producten te gebruiken die milieuvriendelijk zijn en ook geschikt zijn voor gebruik in een nautische omgeving. Er kunnen problemen ontstaan wanneer huis, tuin en keuken producten niet biologisch afbreekbaar zijn. Dit kan echt voor grote problemen zorgen en is dus af te raden. Het gebruik van de juiste schoonmaakproducten is net zo belangrijk als de verwerking met de juiste accessoires. Helaas is het zo dat je je hele boot niet schoon kunt maken met maar 1 product en hier vaak meerdere producten voor nodig zijn. Een reiniger is bijvoorbeeld een totaal ander product dan een polijstmiddel. Toch zijn beide nodig om je uiteindelijke doel te bereiken en dat is een glanzende boot. Het is dus van essentieel belang om voor het schoonmaken van je boot de goede producten te gebruiken die ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Dit omdat er tenslotte ook vissen etc. in het water zwemmen. Mede daarom is het belangrijk dat deze producten biologisch afbreekbaar zijn. Doe je dit niet dan is het ook zo dat je hier een boete voor kunt krijgen.